Review Financieringsstructuur

In deze onzekere tijden, van oplopende rente en inflatie, is het aan te raden de afgesloten financieringen periodiek tegen het licht te houden. 

Alleen bezien of de rente nog marktconform is, en de afgegeven zekerheid nog passend, is onvoldoende.

De strategie achter een financiering moet kloppen. 

Een financiering die maximale flexibiliteit biedt is meestal duurder maar kan ondernemersvrijheid bieden. Een langjarige onroerend goed financiering met een lage “loan to value” kan vaak goedkoper, maar dan is vervroegd aflossen weer duurder.

Vaak is het geen keuze, maar zoeken naar een optimum. Wij hebben ervaring met alle soorten van financiering in alle sectoren. 

Wij garanderen dat een periodieke review meer oplevert dan het kost. 

Voor een inhoudelijke strategische analyse of het opvragen van requests for proposal bij meerdere financiers kunt u bij ons terecht. Plan uw gratis financieringsscan in.

Klant aan het woord

“Wij waren benieuwd of minder aflossen op onze leningen een optie was? Ook wilde we weten of de rente omlaag kon. We kwamen in contact met een adviseur van Equiton die onze financieringsstructuur heeft doorgenomen. Naast het bezien van de aflossingen en rente, is hij aan de slag gegaan met het meer flexibel maken van de financiering door een gedeelte van de vaste lening om te zetten in een rekening courant krediet. Hierdoor werden de aflossingen op de langlopende leningen ook lager. Verder stelde hij voor het zekerhedenpakket aan te laten passen. Er zou voldoende dekking uit hoofde van het bedrijfspand zijn, waardoor de tweede hypotheek op het woonhuis niet langer nodig was. De huisbankier wilde de hypotheek niet laten vervallen. Hierop hebben wij besloten breder in de markt te gaan kijken. Uiteindelijk zijn we overgestapt naar een andere bank. De huisbankier kwam nog met een tegenbod, maar dat hebben we afgeslagen. Wel heeft onze nieuwe huisbank om ons verder tegemoet te komen een deel van onze kosten bij de notaris betaald.”

Deel deze publicatie:

Facebook
Twitter
LinkedIn