Versnel uw bedrijfsgroei met factoring

Versnel-bedrijfsgroei-factoring

Factoring, een financieringsmethode waarbij u uw debiteurenportefeuille benut en snel liquiditeit creëert, is indrukwekkend gegroeid binnen de alternatieve financieringsmarkt (Financieringsmonitor 2023, CBS).

Als bedrijf is groei en continuïteit van essentieel belang, en de sleutel hiertoe ligt in voldoende liquiditeit. Factoring als financieringsmethode wint aan populariteit. Onze adviseurs herkennen dit en bevelen factoring vaak aan vanwege de eenvoud en snelheid ervan. Het goedkeuringsproces bij diverse aanbieders, zowel bancair als non-bancair, verloopt doorgaans soepel, vooral met solide debiteuren.

Factoring kent verschillende vormen, waaronder de traditionele methode waarbij tot 90% van uw debiteurenportefeuille wordt gefinancierd op basis van algemene verpanding. American factoring is een andere veelvoorkomende optie, waarbij u facturen daadwerkelijk verkoopt, en klanten kunnen per factuur beslissen om wel of niet te verkopen. Reverse factoring is minder gebruikelijk maar relevant voor bedrijven met grotere leveranciers.

Het proces is doorgaans efficiënt en gebruiksvriendelijk: u stuurt openstaande facturen naar de factormaatschappij en ontvangt vaak nog dezelfde dag 90% van het bedrag op uw rekening. Dit maakt factoring ideaal voor groeiende organisaties die direct liquiditeit nodig hebben, zonder te wachten op betalingstermijnen van 30, 60 of zelfs 90 dagen. Integratie met boekhoudpakketten en digitale factuurverzending minimaliseert wachttijden en administratieve rompslomp.

Het misverstand dat u alles uit handen moet geven en verplicht bent de bankrekening van de factormaatschappij te gebruiken, behoort tot het verleden. U behoudt het contact met uw klanten terwijl u profiteert van de voordelen van factoring.

Voordelen van factoring

– Mogelijkheid tot snellere groei met directe liquiditeit
– Korting bij leveranciers door snellere betalingstermijnen
– Ondersteuning voor zowel binnenlandse als buitenlandse debiteuren
– Optie tot uitbesteding van debiteurenbeheer en afdekken van risico’s op non-betaling

Of u nu een start-up of scale-up bent die snel kapitaal nodig heeft of een gevestigd bedrijf, zowel bancaire als non-bancaire factormaatschappijen (zoals o.a. ABN AMRO Asset Based Finance, Rabobank, ING Commercial Finance, Voldaan Factoring, Svea Finance, New10, abcfinance, Floryn, NL CreditServices) bieden passende oplossingen. Onze adviseurs kennen de details en helpen u graag bij het vinden van de juiste financieringsoplossing.

Klant aan het woord

“Onze accountant vond factoring in eerste instantie kostbaar. Via een bevriende relatie kwamen we in contact met een adviseur van Equiton. Hij herkende de opmerking van de accountant, maar benadrukte dat gebrek aan financiering ook de groei kan vertragen. Hij adviseerde ons eens ervaring op te doen door een factuur te verkopen. Door te kiezen voor American factoring en onze grootste facturen te verkopen hebben we nu meer financiële ruimte. Dat geeft rust op de rekening en dat slaapt een stuk fijner.”

Deel deze publicatie:

Facebook
Twitter
LinkedIn