Waarderen is nog geen realiseren

Waarderen is nog geen realiseren

Bij Equiton begrijpen we dat het proces van waardebepaling slechts een stukje van de puzzel is. Het draait uiteindelijk ook om het tastbaar maken van die waarde.

Voordat we ons verdiepen in financiering, is het belangrijk om het overnameproces in een breder perspectief te plaatsen. Bij het vaststellen van de waarde van uw bedrijf spelen diverse methoden en factoren een rol, van intrinsieke waarde tot discounted cashflow. Hoewel deze methoden een leidraad bieden, blijft waarde uiteindelijk subjectief en afhankelijk van talloze omstandigheden. Neem alleen al het gemiddelde multiple verschil veel per sector. Gezondheidszorg en softwareontwikkeling gaan al snel richting 6 à 7, terwijl horeca en detailhandel amper de 3 raken.

Bij Equiton leggen we niet de nadruk op het vaststellen van de waarde, dat laten we graag aan anderen over. Onze focus ligt op de cruciale vraag: is deze waarde financierbaar? Met andere woorden, kunnen koper en verkoper op basis van de voorliggende waarde tot een transactie komen?

Financieringsstrategie: Het realiseren van waarde

Het realiseren van waarde vergt een doordachte financieringsstrategie. Of het nu gaat om activa-/passiva- of aandelentransacties, de juiste financieringsstructuur is essentieel. Het draait niet alleen om het verkrijgen van financiering op bedrijfsniveau, maar ook om het waarborgen van voldoende kasstromen om de overnamefinanciering vaak op holdingniveau te ondersteunen.

Bij Equiton geloven we in meer dan alleen het verkrijgen van geld voor de overname; het minimaliseren van risico’s staat centraal in onze financieringsbenadering. We begrijpen dat een kopende partij vaak ook vanuit privé zekerheden, zoals een borgstelling, moet afgeven. Tegelijkertijd verlangt de financier vaak betrokkenheid van de verkoper, bijvoorbeeld door middel van een achtergestelde lening.

Rentabiliteit is hoe dan ook een cruciale factor bij overnamefinanciering. Kan de onderneming de te betalen goodwill enzovoort opbrengen? Terwijl rentekosten lange tijd laag zijn geweest, is het financiële landschap aan het veranderen. Stijgende inflatie- en rentetarieven brengen nieuwe uitdagingen met zich mee, waardoor een solide financieringsstrategie nog belangrijker wordt. Ook doet dit iets met de waarde van de ondernemingen.

Het is vooral van belang op tijd met het koop- verkoopproces te starten en al vanaf een vroeg stadium een financieringsspecialist die verstand heeft van overnamefinancieringen te betrekken.

Nodig ons uit voor een kennismakingsgesprek om te bespreken wat we voor u kunnen betekenen. Wij sparren graag.

Klant aan het woord

“Ik wilde mijn bedrijf verkopen en heb het laten waarderen. De waardering viel me wat tegen. Al die jaren van hard werken zag ik niet meteen terug, en ook de meer dan zonnige toekomst vond ik maar beperkt berekend. Via via kwam ik informeel in contact met een adviseur van Equiton. Hij kwam met de wat aparte filosofie dat iets pas waarde heeft als die waarde daadwerkelijk gerealiseerd is en dat daar vaak een slimme financieringsstrategie voor nodig is. Uiteindelijk is mijn waarde gerealiseerd, maar heb ik wel een deel van de verkoopsom als achtergestelde lening moeten verstrekken. Verder ben ik akkoord gegaan met een omzetregeling. Dit houdt in dat ik een ander deel van de koopsom pas krijg als de koper haar prognose haalt. Ik heb daar wel vertrouwen in en blijf zodoende als adviseur aan het bedrijf verbonden om nog een jaar of twee mee te helpen dat te realiseren.”

Deel deze publicatie:

Facebook
Twitter
LinkedIn