Alternatieve financiers verstrekken hogere bedragen

Alternatieve financiers verstrekken hogere bedragen

Bij Equiton Bedrijfsfinancieringen kijken we altijd reikhalzend uit naar het jaarlijkse verslag van de CBS Financieringsmonitor. De meest recente monitor (2023) onthult een aanzienlijke toename van financieringsmogelijkheden buiten de traditionele bankensector. In 2022 steeg het aandeel non-bancaire financiering in het MKB (tot € 1 miljoen financiering) naar 27%, ten opzichte van 23% in 2021. Voor financieringen tot € 250.000,- bedroeg dit zelfs 45%, terwijl het voor grotere financieringen steeg tot 16%.

Naast een stijging van 10% in het aantal non-bancaire financieringen in 2022, springt vooral de indrukwekkende stijging van 59% in het totaal verstrekte bedrag voor financieringen boven € 1 miljoen in het oog. Dit wijst duidelijk op een verschuiving naar grotere individuele financieringen buiten de traditionele banksector. De financieringsmarkt kent daarbij een toenemende diversiteit aan financieringsbronnen.

Bovendien blijft de trend zichtbaar waarbij ondernemers steeds vaker een financieringsadviseur inschakelen. Niet alleen voor rechtstreeks contact met banken, maar ook voor het verkennen van het non-bancaire kanaal en het stapelen van financieringen, om zo het maximale uit de financieringsmogelijkheden te halen. Benieuwd naar alle details van de monitor?

https://www.cbs.nl/nl-nl/longread/aanvullende-statistische-diensten/2024/financieringsmonitor-2023

Deel deze publicatie:

Facebook
Twitter
LinkedIn