Restructuring & Recovery

Restructuring-Recovery

Kennismaken in dit soort omstandigheden vergt veel van de ondernemer en onze adviseurs. De ondernemer werkt meestal al langere tijd onder hoge druk. Ziet vaak zaken niet meer zo helder als voorheen. Onze adviseurs moeten snel zaken doorgronden om een beeld te vormen. Dat is de reden dat we in deze trajecten altijd in teamverband werken.

Het team maakt een scan, doet voorstel voor noodzakelijke handelingen op korte termijn, en stelt vast wat moet gebeuren om de onderneming ook op de middellange termijn, indien mogelijk, weer perspectief te geven. 

Wij brengen samen met u het bedrijf weer op het juiste spoor, of beperken, in geval van onontkoombare liquidatie, de schade.

Hierbij kan gedacht worden aan het (gedeeltelijk) noodgedwongen verkopen van uw bedrijf. Normaliter is een koop- en verkoopproces langdurig. In dit soort situaties (distressed M&A) spelen tijdsdruk, prijsvorming, emoties, risico’s en type partijen een bijzondere rol.

Hierbij kan het op korte termijn regelen van een noodkrediet nodig zijn, maar ook het met spoed maken van afspraken met de fiscus. Vlak voor een faillissement is het voor een ondernemer vaak verleidelijk privé zekerheden af te geven om nog even door te kunnen gaan. Een advies kan ook zijn dit niet te doen, om de eigen privé situatie te ontzien. 

Wij spreken de taal van de eventueel ingeschakelde adviseurs intensief of bijzonder beheer, in te schakelen specialisten, financiers en stakeholders.

U kunt rekenen op onze ervaring en kennis en kunde met dit soort vraagstukken. 

Door ons in te schakelen krijgen betrokkenen weer vertrouwen in uw aanpak.

Klant aan het woord

“Wij maakten verlies en de bank boekte ons over naar bijzonder beheer. Ons bedrijf is er helaas niet bovenop gekomen, en we zijn failliet gegaan. Door doortastend optreden van onze adviseur bij Equiton hebben we wel de persoonlijke financiële schade fors kunnen beperken.”

Deel deze publicatie:

Facebook
Twitter
LinkedIn