Bedrijfsovername & Fusie

Bij een koop of verkoop van een bedrijf is een gedegen voorbereiding van belang. Het gaat niet alleen om de (ver)koopprijs en voorwaarden, maar ook emoties spelen een rol in dit proces. Van niet te onderschatten belang is daarbij het wel of niet kunnen financieren van de transactie. Bij een management buy-out bijvoorbeeld is de kans op succes groter als we de overdracht faseren waardoor het financierbaar blijft.

Bij de waardering van een onderneming gaat het om de unieke waarden van de onderneming en het opstellen van genormaliseerde prognoses zodat een realistische waardering resulteert. Voor een adequate due diligence schakelen wij altijd een van de aan ons verbonden gecertificeerde specialisten in. Dit om belangenverstrengeling in de advisering te voorkomen.

Over het algemeen is de kans op succes groot als op tijd wordt nagedacht over de financieringsmogelijkheden. Wij helpen u de juiste stappen te zetten.

U kunt rekenen op onze ervaring en kennis en kunde met dit soort vraagstukken. 

Neem nu contact met ons op.

Klant aan het woord

“Het is mijn vurige wens dat mijn zoon later het bedrijf gaat overnemen. Ik ben ooit begonnen met een vennootschap onder firma samen met mijn vrouw. Op dit moment hebben wij een holding met meer dan 10 werkmaatschappijen, €25 miljoen omzet en ongeveer 80 FTE in dienst. Dat het overdragen van het eigen bedrijf in familieverband zo moeilijk zou zijn had ik niet verwacht. Het proces, zoals de adviseur van Equiton altijd zo mooi zegt, is ingezet. Mijn zoon is volop bezig met het ontwikkelen van vaardigheden en competenties die hij straks als mijn opvolger nodig heeft. Ondertussen bereiden wij samen met Equiton als regisseur de financiële overdracht voor. Ondertussen is het mij wel duidelijk dat ondanks de overdracht van mij nog zekerheden gevraagd gaan worden. Het nemen van tijd en het zetten van de juiste stappen voelt goed, ook al is er nog een behoorlijke weg te gaan.”

Deel deze publicatie:

Facebook
Twitter
LinkedIn